Ревюта

 
 

Sony Ericsson Vivaz Видео ревю

18.03.2010 15:47
 
Привет! Sony Ericsson Vivaz е компактен смартфон с много богата функционалност и сериозни мултимедийни възможности.
Устройството предлага на потребителите:
- Symbian S60 5th Edition OS
- 3.2" резистивен сензорен екран с резолюция 360х640 пиксела
- TI OMAP3630 Cortex A8 процесор с честота 720MHz
- Графичен ускорител
- 256MB RAM
- HSDPA свързаност
- Wi-Fi с DLNA
- GPS
- 8MP камера с екстри като touch фокус, Face и Smile Detection
- Възможност за видеозапис с резолюция 1280х720 пиксела при 25 кадъра в секунда в mp4 формат.
- Постоянен автофокус при видеозапис
- FM радио
- TV out
- 8GB microSD карта в комплекта
- 1200mAh батерия
 
Виждате, че говорим за една много сериозна функционалност, събрана в изключително компактното и приятно тяло на Sony Ericsson Vivaz. Какво друго си струва да се отбележи. Хубаво е, че в окомплектовката имаме зарядно за автомобил, но за съжаление няма TV out кабел(при условие, че имаме tv out функционалност) . Не ни хареса и позицията на 3.5мм жак, защото пречи на Vivaz да влезе в калъфчето при забодени слушалки. От друга страна все пак е добре, че разполагате с 3.5мм жак, а не със стандартния порт на Sony Ericsson. Отново приветсваме миграцията на компанията към microSD карти.
Дизайнът на устройството също ни допадна, въпреки че панелите са пластмасови. Сглобката е доста стабилна. Sony Ericsson споменаха наскоро, че ще наложат дизайна с извитите долу и горе краища в бъдещите си модели. Ние лично смятаме, че този дизайн е приятен и определено ще е плюс за бъдещите модели на компанията.
Софтуерното обезпечение на Vivaz също е сериозно. Sony Ericsson са приложили свой собствен начален екран върху началния екран на Symbian. Като резултат разполагате с 5 отделни секции за бърз достъп, които подлежат на персонализация. Те ви дават бърз достъп до контактите, до Twitter, до набор от приложения, до последните снимки и видеа. На някой от екраните пък може да сложите специален анимиран тапет или тапет, който да реагира на акселерометъра, което е доста забавно. Подобен интерфейс имаше и Sony Ericsson Satio. От компанията са пипнали и мултимедийната секция на устройството, която наподобява тази на моделите от Walkman серията. Това също ни допадна. Във Vivaz разполагате с Facebook и Twitter приложения, възможност да ъплоудвате 720p видеа директно в YouTube, ъплоудване на снимки в Picasa и др. Разбира се, бидейки Symbian S60 смартфон, Vivaz носи всички предимства и недостатъци на операционната система. Алогичното скролиране е налице, налице е и нуждата да кликате по 2 пъти, за да изберете даден обект в отделни секции от менюто. Като минус си струва да се отбележи липсата на фабрична DivX и XviD поддръжка, което е грехота за мултимедиен звяр мощта на Vivaz.
След като обходихме основните функции и особености на Vivaz, няма как да не сложим устройството на везните с други мултимедийни смартфони. Единственият друг модел на пазара, който предлага видеозапис с резолюция 720p към днешна дата e Samsung i8910 Omnia HD. Смартфонът на Samsung има огромен 3.7" AMOLED капацитивен екран, което е много важен плюс, който не трябва да бъде подценяван нито за миг. Освен това при Omnia HD разполагате с фабрична DivX поддръжка и видеоплеър, който отваря видеата със субтитрите. При видеозаписа Vivaz има едно важно предимство и това е постоянният автофокус по време на видеозапис – нещо, с което Omnia HD не може да се похвали. Имайте предвид, че стартовата цена на Vivaz е по-ниска от тази на Omnia HD.
Друг потенциален конкурент е Sony Ericsson Satio. Satio може да ви предложи 3.5" екран и 12 мегапикселова камера с Xenon светкавица, но видеозаписът му е с по-ниска резолюция (VGA) и батерията му е 1000mAh В крайна сметка потребителите ще решат кое е по-важно за тях – резолюцията на снимките или резолюцията на видеото. Отново трябва да споменем факта, че Vivaz има доста по-ниска стартова цена от Satio и по това може да предположим, че в бъдеще устройството ще е по-достъпно. Ако това се случи, то ние веднага бихме предпочели Vivaz, тъй като видеозаписът е нещо, на което тепърва ще се набляга.
Нашето лично мнение е, че Vivaz е страхотен телефон. Удобен дизайн, много добра функционалност и оправдана цена. С такива телефони Sony Ericsson наистина могат да излязат от кризата. Наистина, оправданата цена е нещото, което липсваше досега на компанията, за да мотивира потребителите си. Пожелаваме успех на Vivaz, защото устройството наистина ни харесва.

Sony Ericsson Vivaz Пълни характеристики

 
Последни статии:Huawei Honor 8 видео ревю - вълшебен...Apple Watch Series 2 Nike+ видео ревю...iPhone 7 видео ревю - фейслифт...DTEK50 видео ревю или вторият...Galaxy Note 7 видео ревю или...
Най-гласувани:Privileg TV3 Wi-Fi Видео ревюNokia 5800 XpressMusic Видео РевюLG KM900 Arena Видео РевюApple iPhone 3GS Видео РевюNokia N97 Видео Ревю
 
comments powered by Disqus
 
Прочетена: 65535 пъти.
 
loading