[Press Release] LG анонсира нов потребителски интерфейс за своите смартфони от серията Optimus

    LG Electronics представи нов потребителски интерфейс (UI) за своите смартфони, базирани на операционната система Android Ice Cream Sandwich. Името на новия интерфейс e Optimus UI 3.0. Усъвършенстваната версия предлага подобрения на основните функции, включително нов начин за отключване на устройството и Quick Memo за писането на кратки бележки, без значение в кое меню или приложение се намират потребителите.

    „С развитието на технологията възможностите на смартфоните стават все по-еднакви, което прави важно за производителите на мобилни устройства да разграничават своите продукти от тези на конкуренцията чрез потребителския интерфейс“, каза д-р Йонг-сеок Парк, президент и главен изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. „Мобилните оператори и клиентите ни дават обратна връзка, че смартфоните на LG трябва да изглеждат уникално както по отношение на външния им вид, така и по отношение на работата с тях, за което потребителският интерфейс има определяща роля. LG ще направи сериозни инвестиции, за да предложи лесни за употреба и красиви интерфейси, като започне от Optimus UI 3.0“.

    Optimus UI 3.0 е създаден, за да предложи удобство и бързина на потребителите. Новият интерфейс ще предложи функция за водене на записки с името Quick Memo. Тя позволява на потребителите да нахвърлят кратки бележки върху екрана директно с пръст, без значение дали се намират в началния екран или са отворили приложение. По този начин споделянето на текст в социалните мрежи, чрез SMS или имейл ще стане много по-лесно и удобно на клиентите.

    Сред другите нови функции са:

    • Екранът може да бъде отключен с прокарване на пръст, където и да било по дисплея.
    • Автоматично отваряне на най-често използваните приложения. Потребителите могат да изберат приложенията, с които работят най-често и те ще бъдат стартирани автоматично след всяко отключване на екрана.
    • По-приятна работа с новия потребителски интерфейс Optimus UI 3.0. Той позволява подреждането на основните приложения, така че да са по-лесни за намиране и стартиране, което ще направи моделите на LG удобни дори и за хората, които не са работили със смартфон преди това.
    • Гласово управление на камерата. Чрез тази функция потребителите могат да правят снимки само с гласови команди, без да докосват екрана.
    • Специална функция на камерата, която дава възможност на потребителите да изберат най-добрия кадър от няколко снимки, включително и от момента преди да отпуснат бутона за снимане.
    • Функция за персонализиране на иконите на смартфона. Тя позволява на собствениците на модели от серията Optimus да слагат собствени снимки на иконите на приложенията и иконите за бърз достъп.
    • Добавена е и отделна категория за свалените файлове в главното меню, което позволява по-лесната организация на файловете.


    Първоначално Optimus UI 3.0 ще бъде инсталиран на LG Optimus LTE II, който се предлага от тази седмица в Южна Корея и на LG Optimus 4X HD, който ще бъде на пазара в Европа през месец юни.